Hoe Twitter Bitcoin Hack Mastermind gevangen is geraakt

  • Een zeventienjarige tiener die achter massale twitterhack zit, wordt gearresteerd…
  • De tiener is naar verluidt al heel lang bezig met hacken en draagt een geschiedenis van het duperen van mensen voor geld.
  • Zijn medeplichtigen in de hack hebben naar verluidt identiteitstekens achtergelaten, wat de federale agenten hielp om ze op te sporen.

Verhaal van Twitter-Hack Mastermind

De federale agenten arresteerden een 17-jarige Graham Ivan Clark die hem vorige maand beschuldigde het brein te zijn van de Twitter Bitcoin hack. Hij bedroog de twitteraars door ze te overtuigen dat hij een werknemer van Twitter is en toegang te krijgen tot gevoelige hulpmiddelen.

Zijn arrestatie heeft echter vragen doen rijzen over hoe een jongen onder de 20 jaar de veiligheid van zo’n veelgebruikt platform zou kunnen doorbreken. Bovendien hebben veel mensen geadviseerd hem een baan bij de overheid aan te bieden om zijn vaardigheden op de juiste manier te gebruiken.

Clark wordt in dit geval als volwassene beschuldigd van 30 misdrijven, waaronder zijn twee andere partners. Volgens sommige rapporten heeft Clark nog geen van de gestolen Bitcoins teruggegeven, maar heeft hij geprobeerd ze naar verschillende accounts te verplaatsen.

De zaak wordt nu echter behandeld door Hillsborough State Attorney Andrew Warren, zoals bedoeld door het Ministerie van Justitie. Dit komt omdat ‚de wet van Florida toestaat dat minderjarigen als volwassenen worden aangeklaagd in gevallen van financiële fraude zoals deze.

Volgens de bewering van Twitter, gebruikte Hacker social engineering technieken om toegang te krijgen tot bijna 130 high profile Twitter accounts van Twitter werknemers. Hij gebruikte vervolgens 45 accounts om geld in Bitcoin te vragen aan de mensen. Uit documenten van de rechtbank blijkt echter dat er bijna 415 betalingen naar het portemonnee-adres van de hacker zijn gestuurd.

Clark’s Partners verliet Identiteitsborden

Zoals Coinpedia al eerder meldde, werkten er 2 mensen voor het meesterbrein. Later weigerden ze verder te onderzoeken of de high-profile accounts doelwit waren.

Deze twee mensen zijn geïdentificeerd als Mason John Sheppard(19) uit het Verenigd Koninkrijk en Nima Fazeli(22) uit Orlando. Ze opereerden onder de schermnamen, Chaewon en Rolex. Clark zit samen met Nima en Fazeli in hechtenis.

Volgens het verslag was de identiteit van Mason een probleemloze taak, aangezien de aansprakelijke zijn persoonlijk rijbewijs gebruikte om zijn identiteit te verifiëren bij de uitwisseling van Binance en Coinbase.

Bovendien werd de frauduleuze bitcoins transactie van zijn rekening geciteerd door een van de federale agenten. Een andere partner van Clark, Nima had ook zijn identiteit geverifieerd met behulp van een rijbewijs bij Coinbase.

Mason zit momenteel vijf jaar gevangenisstraf uit met een boete van $250.000 op beschuldigingen van computerinbraak. Terwijl Nima werd beschuldigd van computerinbraak, samenzwering door middel van draadfraude en het witwassen van geld. Dit is goed voor 20 jaar gevangenisstraf en een boete van $250.000.

De aanval zou meer ergste gevolgen kunnen hebben

Het verbazingwekkende feit dat een jonge duizendjarige de veiligheidslagen van een platform dat door iedereen in bijna alle sectoren wordt gebruikt, afbreken, waarvan de hele wereld getuige is.

De aanval had dus nog erger kunnen zijn als politici, grote zakenmensen en beroemdheden Twitter hadden gebruikt.

Zoals staatsprocureur Warren zei, kon deze hack een grote impact hebben gehad met miljoenen en miljarden gestolen geld. De financiële markt binnen Amerika en over de hele wereld had ook gedestabiliseerd kunnen worden.

Met toegang tot rekeningen van machtige politici, kon Clark politiek evenals internationale diplomatie ondermijnd hebben.

„Dit is geen spel, dit zijn ernstige misdaden met ernstige gevolgen en als je denkt dat je mensen online kunt weghalen en er mee wegkomt, dan ben je in voor een onbeschoft ontwaken, een onbeschoft ontwaken dat komt in de vorm van een 6 uur durende klop op je deur van federale agenten.“ Hij waarschuwde.