Bitcoin-prisanalys: Försäljning fortsätter vid rally i amerikanska dollar

Bitcoin-prisanalys fortsätter att visa svaghet de senaste 24 timmarna, eftersom BTC har fortsatt en pågående nedåtgående trend. Visionary Financial har täckt den amerikanska dollarn de senaste veckorna, eftersom den fortsätter att påverka Bitcoins momentum negativt. Varför kan US-dollarens status orsaka problem med Bitcoins-priset på kort sikt?

Bitcoin-prisanalys

Tidigare denna vecka föll Bitcoins-priset ~ 6%, eftersom den digitala tillgången inte kunde tränga igenom 11 000 $ motståndsnivåer. Vid tidpunkten för denna rapportering handlas BTC för närvarande till 10 213 dollar. När det gäller prestandamätvärden har Bitcoin sjunkit -7% under den senaste veckan och -2,44% det senaste dygnet. Som många förväntar sig har detta också orsakat panikförsäljning i de flesta altcoins. Om vi ​​tittar på CoinMarketCap kan vi se att de 18 bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde alla är i rött det senaste dygnet.

Vad driver den negativa känslan bakom Bitcoin?

US Dollar Momentum
Under de senaste 3-4 veckorna har Visionary Financial täckt den amerikanska dollarn och dess betydelse för Bitcoins fart. I förra veckans marknadsöversikt betonades det att näringsidkare och investerare skulle hålla koll på dollarmomentet den här veckan och att det kunde fortsätta att införa problem för Bitcoin. Diagrammet nedan visar käftfallsmetoder som hänför sig till Bitcoin jämfört med Dollarindex.

BTC har ett högt omvänt förhållande till dollarn, vilket betyder att det tenderar att klara sig bra när dollaren kämpar. Detta är typiskt för alla butiker med värdetillgångar, men imponerande med tanke på kritiken kring Bitcoins infrastruktur.

Genom att bedöma prisåtgärder på ettårsdiagrammet har det redan funnits 5 scenarier där drastiska rörelser i dollarindexet har drivit Bitcoins-priset i motsatt riktning. Om du skulle tillämpa Bitcoin-prisanalys på en längre tidsram, skulle du se samma trender inträffa. Ända sedan dollarindexet studsade av årliga nedgångar i slutet av augusti har det skapat en baisseartad miljö för BTC / USD. Baserat på historisk prisåtgärd kan BTC uppleva ännu mer blodbad om dollarn fortsätter denna trend.

Varför rallyar dollarn?

Under de tidigare stadierna av Coronavirus steg Dollarindexet till 103 när låsningstiderna gick i full kraft och investerarna tog en risk-off-strategi. Om vi ​​sedan spolar fram till slutet av augusti hade dollarindexet tumlat nästan -11% på grund av enastående mängder av finansiell stimulans som injicerades på marknaden. Även om många investerare i kryptoutrymmet är vana vid denna typ av volatilitet, är det ett fruktansvärt tecken när det inträffar med världens reservvaluta. Denna osäkerhet på traditionella marknader gav slutligen fart på Bitcoins (se diagrammet ovan).

Dollarindexet fick äntligen sin botten i slutet av augusti, och det pågående rallyet pressar på Bitcoin. I en miljö där COVID-19-förhållandena förmodligen försämras, plus ytterligare osäkerheter kring det kommande valet, är Dollarindex i en främsta position för att fortsätta sin uppåtgående trend. Baserat på historiska prisåtgärder kan detta vara oroande för Bitcoins pris på kort sikt.

Observera: Informationen häri är inte och ska inte tolkas som ett erbjudande, uppmaning eller rekommendation att köpa eller sälja värdepapper. Informationen har erhållits från källor som vi anser vara tillförlitliga; dock ingen garanti lämnas eller underförstås med avseende på dess noggrannhet, aktualitet eller fullständighet.

Författare kan äga den kryptovaluta de diskuterar. Informationen och innehållet kan ändras utan föregående meddelande. Visionary Financial och dess dotterbolag tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Detta material har endast förberetts för informationsändamål och är författarens uppfattning och är inte avsett att tillhandahålla och bör inte förlitas för investering, skatt, juridisk rådgivning.

Du bör rådgöra med dina egna investerings-, skatte-, juridiska och bokföringsrådgivare innan du gör någon transaktion. Allt innehåll som publiceras av Visionary Financial är inte något som helst godkännande. Visionary Financial kompenserades inte för att skicka den här artikeln. Besök också vår integritetspolicy; varning; och sidan Villkor för mer information.