Bitcoin Mining-svårigheter för nya rekordhöga + fler nyheter

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Gruvnyheter

Bitcoin (BTC) gruvsvårighet, eller måttet på hur svårt det är att konkurrera om gruvbelöningar, förväntas öka med mer än 3% under nästa justering imorgon, 17 oktober. Enligt BTC.com uppskattningar kommer gruvsvårigheten att nå en ny heltidshöjd på 19,96 T, närma sig den aldrig tidigare sett 20 T, eftersom BTC-hash, eller datorkraft i nätverket, också har nått sin nya heltidshöjd denna vecka.

Crypto adoption nyheter

Coinbase sa att det kommer att sponsra minst två Bitcoin-utvecklare som bidrar direkt till Bitcoin Core-kodbasen eller nära associerade Bitcoin-projekt, med första Crypto Community Fund-bidrag. Enligt tillkännagivandet kommer förslagen att listas av nuvarande Bitcoin Core-utvecklare och flera medlemmar i samhället, medan Coinbase kommer att fatta det slutgiltiga beslutet.

Crypto-keen chattappoperatör Line har lanserat en kryptokampanj för att ansluta sig till sina e-betalningsverksamheter i Japan. Företaget sa att det kommer att ge ut cirka 20 USD av sin egen token, länk, i stället för belöningspoäng för nya VISA-utfärdade Line Pay-e-betalkortkunder. Per IT Media löper erbjudandet till slutet av månaden. Line fick tidigare i år myndighetstillstånd från de japanska myndigheterna att lista länken token på sin egen börs, Bitmax. Utbytet är länkat till Line chat-appen – en app som har över 80 miljoner aktiva månadsanvändare i landet.

Investeringar nyheter

Londonbaserat, Financial Conduct Authority (FCA) -reglerat, digitalt värdepappersbörs Archax sa att det framgångsrikt har stängt överfinansierat fröhöjning, vilket ger det lagstadgade kapitalet och banan som behövs för att starta. Enligt pressmeddelandet säkerställde företaget finansiering på totalt 8 miljoner USD, efter att ha höjt höjningen, inledningsvis inriktad på 5 miljoner USD. Bland investerarna finns VC-företag Alameda Research, Amnis Ventures, Bridgetower Capital, CoinFund, Edge196, Hudson Capital, QBN Capital och 7percent Ventures.

Utbyter nyheter

Coinbase Global Marketing Head John Russ blev den senaste medarbetaren som lämnade den stora amerikanska kryptobörsen. Enligt sin tweet fattade han beslutet efter att VD Brian Armstrong nyligen meddelade Coinbases apolitiska politik och erbjöd ett avgångspaket till de som inte var överens och ville lämna företaget.

Upbit Indonesia, ett dotterbolag till Sydkoreas marknadsledande Upbit-kryptobörs, har skapat ett joint venture-konsortium som sa kommer att starta en kryptoasset-terminsbörs. Per Digital idag kommer det nya projektet att bli namnet Digital Futures Exchange och kommer att se Upbit Indonesia samarbeta med indonesiska företag Kliring Berjangka Indonesia, Jakarta Futures Exchange och Bappebti – företag som har fått officiellt erkännande från den indonesiska råvaruterminsregleringsmyndigheten. Företagsgruppen sa att de hoppades få fler partners före slutet av denna månad och skulle söka godkännande från lagstiftningen för deras nya börs.

Bitstamp sa att det har utökat den försäkring som erbjuds sina kunder med en ytterligare brottsförsäkring. Denna försäkring täcker ett antal brottsrelaterade ärenden, till exempel stöld av anställda och olika typer av förluster. Det erbjuds av specialförsäkringsmäklare, Paragon International Insurance Brokers, i samordning med Woodruff Sawyer, och det tecknas av olika försäkringsbolag och vissa syndikat vid Lloyd’s i London.

Bitcoin.com Exchange och global interaktiv underhållnings- och multiplatformlicensgrupp Atari har meddelat detaljerna om den offentliga försäljningen av Atari Token (ATRI), planerad till 29 oktober 2020, varefter token kommer att listas på Bitcoin.com. Priset per Atari-token har fastställts till 0,25 USD med ett hårt tak för offentlig försäljning på 1 miljoner USD. Atari sa att det skapar ett blockkedjebaserat ekosystem förankrat runt Atari-varumärket, vilket inkluderar en referens för videospelindustrin, tillgång till plattformar och användare via atarichain.com och Atari-plånboken.

CBDCs nyheter

Centralbanken i Korea (BOK) sa att den inte släpar efter andra länder när det gäller tidsramar för utgivning av centralbankens digitala valuta (CBDC). Per Herald Kyungjae, BOK-guvernören, Lee Ju-yeol, förklarade att den digitala segern skulle vara redo att testa nästa år och avfärdade påståenden om att banken nu släpar efter Kina i teknologiloppet. Han uttalade: „Hastigheten för BOK: s forskning och framtidsplaner för CBDC ligger inte bakom andra nationer.“ Han menade också att Kina skulle kunna utfärda sin digitala yuan snabbare än andra eftersom det finns så få e-betalningssystem i drift i landet. Lee tillade att även om WePay- och Alipay-användningen var utbredd i Kina, används dessa två plattformar huvudsakligen av yngre kunder – ett faktum som hade drivit upp behovet av att påskynda emissionen i landet.

Stablecoin-nyheter

Center Consortium, en enhet som grundades av Circle and Coinbase för att hantera USD Coin (USDC), har meddelat att Stellar (XTZ) har blivit en annan officiell blockchain för USDC. Enligt tillkännagivandet förväntas myntet vara tillgängligt på Stellar under första kvartalet 2021.